Klub američkog fudbala Novi Beograd Orlovi je dobio donaciju u opremi od jednog od najvećih NFL klubova u istoriji - San Francisco 49ers!

Pre desetak dana, u Beograd je stigla velika pošiljka sa novom opremom za američki fudbal, i to direktno iz San Franciska, od strane petostrukih šampiona NFL 49ers-a, koji imaju veliki broj navijača širom sveta, kao i u Srbiji.

Predsednik KAF Novi Beograd Orlovi Marko Rakočević ne krije oduševljenje: "Nemamo reči da se zahvalimo na ovoj donaciji, svi u timu su presrećni, posebno naši najmlađi članovi uzrasta od 9-13 godina. Dobili smo na poklon veliku količinu potpuno nove opreme - stigle su nam originalne lopte sa kojima 49ersi igraju svoje NFL utakmice, kopačke velikih brojeva, rukavice i flegovi za fleg fudbal U moje lično ime i u ime svih igrača KAF Novi Beograd, želim da se posebno zahvalim Branu Perkoviću, Chief Investment Officer-u u San Francisco 49ers na ovom poklonu i energiji koju je uložio u ostvarivanju ove donacije, kao i vlasniku i CEO 49ers Jed York-u i celom timu 49ers, koji su podržali ovu donaciju za jedan klub u Srbiji! Nadamo se da je ovo tek početak naše saradnje i da ćemo biti u prilici da učimo od jedne od najboljih organizacija u sportu na svetu - San Francisco 49ers."

U subotu, 25. decembra, u hali Sportskog centra „Ljubomir Ivanović – Gedža” u Mladenovcu, održan je “Trofej Beograda” u fleg fudbalu u dve konkurencije – U16 i do U13 godina.

Ove godine, Trofej Beograda u obe konkurencije osvojila je ekipa Novi Beograd Orlovi, koja je ovom duplom krunom došla do svog prvog pehara na ovom turniru.

Kup Srbije (U16)Novi Beograd Orlovi osvojili su titulu šampiona Kupa Srbije. Orlovi su u nedelju 12.12. na stadionu Magnohrom u Kraljevu pobedili vršnjake iz ekipe Kraljevo Royal Crowns rezultatom 07:25.

Finale je odigrano na stadionu Magnohrom u Kraljevu po izuzetno lošem vremenu i terenu prekrivenom i uništenom snegom. Ponosni smo na naše šampione!

Novi Beograd Orlovi su šampioni Seniorske fleg lige Srbije za 2021. godinu.

Orlovi su u nedelju 31. oktobra na terenu OŠ Sutjeska u Zemunu u polufinalu savladali Bor Golden Bears rezultatom 45:26, a potom su se u finalu sastali ekipom Inđija Indians. Orlovi su posle dva produžetka bili bolji sa 45:39.

Za MVP takmičenja izabran je hvatač Orlova Aleksa Stanić.